CL: Regerande och mesta mästaren på Sävehofs lott

Jamina Roberts, IK Sävehof. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

IK Sävehof måste prestera maximalt för att få med sig resultat i Champions League-comebacken. Redan i gruppspelet stöter den svenska mästaren på tre av de fyra lagen från finalhelgen i våras.

Många högklassiga matcher var givet i spelsystemet med två grupper om åtta lag. För Sävehof handlar det till exempel om titelförsvararen Vipers Kristiansand där Bella Gulldén finns nästa säsong. Györ är förstås fast beslutet att återfå abonnemanget på tronen från 2010-talet och CSKA Moskva slutade fyra redan under sitt första år i mästarligan.

Det finns också gamla bekanta, Krim Ljubljana som Sävehof har en seger och en oavgjord på fyra möten och Metz HB med två vinster i vardera läger inför 2021/22. Danska ettan Odense HB ställer upp för grannduell medan turkiska Kastamonu Belediysi närmast är dubbla måstematcher om Sävehof ska komma i fråga för avancemang.

Alla möter självklart alla, hemma och borta i gruppspelet. De två bästa lagen avancerar direkt till kvartsfinal medan plats tre till och med sex leder till playoff för att nå slutspel.

Sävehof gick vidare till huvudrundan våren 2020 och gör debut i Champions League under det nya formatet.

Lottningen i sin helhet
Källa: Eurohandball.com
Grupp A
Brest Bretagne HB
Ferencvaros
Buducnost
CSM Bukarest
Borussia Dortmund
Rostov-Don
Team Esbjerg
HC Podravka Vegeta
Grupp B
CSKA Moskva
Vipers Kristiansand
RK Krim Mercator
Odense HB
Györi AUDI ETO KC
Metz HB
Kastamonu Belediyesi GSK
IK Sävehof