CL: Hoppet ute för Brest Bretagne

Foto: Olivier Stephan Photographe/BBH

Läget i hemmaligan är vanskligt med tanke på titeln. Under söndagen försvann också de sista möjligheterna internationellt för Brest Bretagne. Odense HB var bättre, framförallt i andra halvlek och tar kampen för att nå slutspel vidare till dansk mark.

Brest och Filippa Idéhn hade sin bästa period från start. Räddningar, kontringar och 8–2 efter tolv minuter.

Halvvägs hade Odense etablerat sig i uppställt spel till 13 lika. Kathrine Heindahl på linjen och Mette Tranborg från distans tog för sig mest. Även om Tranborg fick se delar av andra halvlek från bänken med en befarad knäskada hade gästerna resurser för att lämna Brest bakom sig.

Maria och Safia Bennani blåste ofta mål för Ana Gros, slovenska åtta lyckade avslut stod dock alltför ensamma i hemmaprotokollet.

Med 24–29 på tavlan till slut fick Brest acceptera att möjligheterna till avancemang är uttömda.

Odense och Köpenhamn har båda fyra poäng mer med två omgångar kvar. Nästa helg äger en spännande dansk duell rum med stor betydelse för kvartsfinaluppställningen.

Sju av åtta lag har redan bokat biljett till nästa steg i Champions League. I grupp A är det helt klart – ettan Györi som också vann toppmötet över CSM Bukarest får också sällskap av Ferencvaros från hemlandet och Vipers Kristiansand som verkligen visat framfötterna under säsongen.

På den andra halvan kuvade Metz Rostov-Don i bortahall, Buducnost är också vidare ovanför de danska utmanarna.

Champions League, mellanrunda omgång 8:10
grupp 1, Köpenhamn–Buducnost 31–20
Rostov-Don–Metz 18–26
Brest Bretagne–Odense 24–29
grupp 2, CSM Bukarest–Györi 25–27
Vipers–Krim 29–21
Ferencvaros–Thüringer 30–29