Bella vann mot moderklubben Sävehof

Johanna Bundsen gjorde sitt bästa för att hålla nere siffrorna Foto: Viktor Ljungström http://www.viktorljungstrom.se/

Sävehof lyckades inte rubba stjärnlaget Bukarest med Bella Gulldén i spetsen. Det stjärnspäckade ”ihopköpta” laget var flera nummer för stora under fredagskvällen. Efter många tekniska fel i andra halvlek, kunde Bella och co springa ifrån och vinna med 17-28. 

Det jublades stort i Partillebohallen när Isabella Gulldén presenterades i gästande Bukarest. Den före detta Sävehofsspelaren har ett stort hjärta för Sävehof och trivs särskilt bra i Partillebohallen enligt henne själv.

Sävehof inledde lovande och gjorde matchens första mål. Rumänskorna slarvade och hade till en början svårt.

Isabelle Gulldén klev fram och gjorde Bukarests första mål, följt av högerskytten Line Jörgensen som har en otrolig bössa ifrån nio meter. Gulldén stod för mycket i Bukarest, passningar in till linjen, serverade andra på frilägen och gjorde mål själv.

Nyförvärvet Emma Fernis från Stockholm inledde bäst i Sävehof och visade ingen respekt för rumänskorna. Halvtidsresultatet kunde skrivas till 9-13, mycket tack vare Johanna Bundsens fina 41 i räddningsprocent.

Efter paus hade Sävehof svårt att hänga med och Bukarests ledning ökade. Det ena tekniska felet efter det andra ledde till kontringslägen som Bukarest utnyttjade. Anfallsmässigt hade Sävehof det svårt att komma till och mycket av ansvaret lades på Julia Eriksson. 9-13 i halvtid blev snabbt 12-22.

Sävehof försökte med ett högre försvarsspel som inte gav någon vidare effekt. Matchen slutade 17-28, mycket väl väntat mot ett sådant bra lag som Bukarest. Sävehof får ta nya tag om en vecka då man möter polska Lublin på bortaplan.

– Vi ligger lite efter här och där, det är passningskvalitét, storlek, tempo och handbollskunnande. Det är väl som det ska vara just nu. Vi tar ju rimligtsvis mycket lärdom av de här matcherna, sa Henrik Signell till Viasat efter matchen.

Efter slutsignal fick som väntat Isabella Gulldén vara kvar längst för att skriva autografer och ta bilder med ungdomarna.

 

Slutresultat: 17-28

Målskyttar: 

Sävehof: Mellegård 4, Andreassen 3, Ekenman Fernis 3, Julia Eriksson 3, Loui Sand 3, Krönell 1 

Bukarest: Jörgensen 7, Gulldén 5, Rodrigues Belo 4, Fisker 3, Varzaru 3, Franca da Silva 2, Bazaliu 1, Bradeanu 1, Cavaleiro 1, Berenguer 1

Publik: 1305