Anna Vyakhireva opererad – borta i 4 månader

Anna Vyakhireva, Rostov-Don Foto: Rostov-Don

Den 26 januari spelade Rostov-Don Champions League-match i Metz. Då landade Anna Vyakhireva olyckligt och skadade armbågen. Hon har nu opererats och beräknas vara borta i 4 månader. 

Det var dubbel olycka för Ambros Martins gulsvarta gäng. Man förlorade matchen mot Metz (29-25) och nu ser man ut att även ha förlorat världens bästa högernia. Åtminstone för resten av säsongen.

Det som såg ut som en lindrig skada visade sig vara allvarligare än läkarna först trodde. I veckan flög Anna Vyakhireva till Madrid för en operation, som genomfördes igår kväll. I en kommentar till sin klubb håller Anna ändå skenet uppe:

– Det känns okej. Det var en komplicerad operation, men allt gick bra. Den senaste natten var mycket jobbig, det gjorde ont i armen, men läget är positivt. Jag sover nästan hela tiden.

Återhämntningen beräknas ta ungerfär 4 månader, meddelar läkaren Manuel Leyes. Armen måste hållas gipsad i 2 veckor, och efter 10-12 veckor kan hon börja jobba med boll igen.

Onekligen ett tungt avbräck för Rostov-Don som jagar Champions League-guldet. En liten solstråle i mörkret är att vänsternian Vladlena Bobrovnikova i veckan kom tillbaka från mammaledighet och svarade för 3 mål i comebacken, en 25-33-seger över Stavropol, som innebar Rostovs 16:e raka seger i ligan.

Det ryska landslaget har nu alltså två av sina största profiler på sjukhus. Tidigare i veckan kunde vi rapportera att förbundskapten Evgenij Trefilov fördes till sjukhus i väntan på en hjärtoperation. Läget där är enligt det ryska handbollsförbundet stabilt, och Trefilov är schemalagd att opereras om 10 dagar.