27-åriga världsstjärnan slutar – skador sätter stopp

Ekaterina Ilina. Foto: Rostov-Don

Den ryska mittnian Ekaterina Ilina tvingas lägga karriären på is efter stora skadeproblem de senaste säsongerna.

ANNONS

Som 27-åring ska du stå nära karriärtoppen och Ekaterina Ilina var på god väg att bli en riktig världsstjärna, bland de där översta procenten. OS-guldet i Rio de Janeiro 2016 och guld i EHF-cupen 2017 med Rostov-Don är två fina meriter för ryskan.

Nu tvingas Ilina till en paus på obestämd tid, det rapporterar Rostov-Don. Hon har länge lidit av skadeproblem och nu håller det inte längre.

– Min hälsa, oförändrad smärta i ryggen ger mig inte möjligheten att gå ut på planen och ge min älskade sport fullständig energi och få de bästa resultaten inom handbollen, som jag osjälviskt hängivit mig åt de senaste 20 åren, säger Ilina.

– Handboll övade mig och handboll lärde mig hur man överkommer svårigheter och smärta. Handboll gjorde mig till olympisk mästare och gav mig respekt, kärlek och passionerad support från fans till vår underbara sport.

– Men smärtan och lidandet tär på mig. Jag behöver behandling och återhämtning. Vi har bara ett liv och jag gjorde allt jag kunde för min favoritsport.

Ekaterina Ilina är född 1991 och fostrad i Lada Togliatti där hon spelade fram till hon var 18 år. Då skiftade hon till Kuban Krasnodar där Ilina spelade mellan 2009 och 2013. Därefter blev det en säsong till i Lada innan hon sommaren 2014 ritade på för Rostov-Don.

Hon har gjort 91 A-landskamper för Ryssland sedan mästerskapsdebuten i EM 2012 och OS-guldet 2016 är såklart största meriten.

Huvudbry för nye coachen Ambros Martin som ansluter från Györ. Ilina slutar och Ana Paula Belo Rodrigues drog av hälsenan i Final Four. Hittar de snabbt en ersättare på mittnio till seriestart?

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here