Alingsås utslaget ur Challenge Cup

Felix Claar gjorde sex mål i returen mot CSM Bukarest. Foto (arkiv): Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Alingsås HK föll med flaggan i topp under Europa-äventyret. Det sist kvarvarande svenska herrlaget pressade den regerande mästaren i lejonets kula men föll med uddamålet när resultaten mot CSM Bukarest slogs ihop.

Det hade kunnat gå. När Felix Claar vann duellerna och Johan Nilsson lät erfarenheten tala mot det namnkunniga motståndet i bortahall hade Alingsås tre plusmål (20–17) som bäst. Två var kravet i en länge målsnål match med försvarskontroll.

Början till slutet var en olycklig utvisning och bra träff för Bukarest rent allmänt i övertalsspel, sju mot sex.

– Det är riktigt surt just nu. Jag tycker vi ger oss själva chansen idag, men vi förlorade detta mötet på hemmaplan. Ikväll spelade vi ett stabilt försvarsspel och hade gjort läxan bra. Vi tog bort linjemålen exempelvis.

– Men det här var en riktigt tråkigt förlust över två matcher. Jag hade gärna sett att vi gått vidare, sade Mikael Franzén till klubbens hemsida.

I analysboken stod också att Alingsås behåller säsongens strålande bortafacit utan förluster, 24–24 på den rumänska resan ändrade inte på den saken.

Chansen att nå topp åtta i Challenge Cup gick om intet och AHK kan vända blad. Eventuell serieseger och garanterad slutspelsdramatik är nästa kapitel på hemmaplan.

Challenge Cup, åttondelsfinal
CSM Bukarest–Alingsås HK 24–24 (10–10)
Bukarest vidare med 53–52 sammanlagt.