Alingsås tog fart och knäckte Käerjeng

Benjamin Helander, tolvmålsskytt. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Det började med flera felsteg och många bortkastade bollar. Efter paus och ett nödvändigt målvaktsbyte återställde Alingsås HK ordningen mot Luxemburg-gästerna Käerjeng. Till slut 36–24 och ett bra besked att ta med sig i Europaspelet.

Alingsås mötte lite av grundpoängen internationellt, ovant motstånd och annorlunda spel. Käerjeng störde matchplanen för hemmalaget innan Alingsås ökade tempot.

– Det är svårt att träna på det smuggeltempot de har. Vi har inte det i oss på träningarna. Handboll kan te sig på lite olika sätt vilket de 600 åskådarna fick se idag. De spelade en lite små go gubbhandboll som man ser i Valhalla fredagar klockan 21, sade Mikael Franzén till klubbens hemsida.

Urladdningen var framgångsrik, dessförinnan hade Gustav Skagerling fått ett skott i huvudet och lämnat matchen.

Niklas Kraft kom in och stängde igen. Framförallt under den andra halvan fick målvakten också bidra framåt, uppspel till bland annat Benjamin Helander som briljerade med tolv mål.

Samma marginal har Alingsås med sig på resan till Luxemburg nästa helg. Det bör bli fler i Challenge Cup för den svenska representanten.

– En jättebra seger på hemmaplan men det är bara halvtid, sade Franzén till hemsidan.

Challenge Cup, kvalomgång 2 (1:2)
Alingsås HK–HB Käerjeng 36–24 (13–10)
Returen spelas söndag 13 oktober.

Länk: AHK körde över Käerjeng