SM i beachhandboll ställs in

Foto: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån

Nu är beslutet fattat. För andra året i rad blir det inget SM i beachhandboll. Mästerskapet, som var en del av SM-veckan och skulle ha spelats på Tylösand, ställs in trots att det tidigare fanns förhoppningar även efter beskedet om att SM-veckan skulle ställas in kommit. 

”Befintlig tävlingsplanering för beachhandbollen och planeringen för övrig handbollsverksamhet i kombination med smittläget gör att SHF nu inte ser någon realistisk möjlighet till ett genomförande och har därför beslutat att ställa in SM i beachhandboll 2021”. Så lyder Svenska Handbollförbundets utlåtande som finns att ta del av via deras hemsida.

Per Ekberg, Svenska Handbollförbundets utvecklingsansvarige, tycker att det känns ”fruktansvärt trist” men väljer att blicka framåt.

– Vi får se när vi kan återkomma till Tylösand men nu startar arbetet inför 2022 där SM i beachhandboll finns med i den fortsatta processen kring SM-veckan som då ska arrangeras i Linköping, säger han till förbundets hemsida.

Helt utan svensk beachhandboll på elitnivå blir vi däremot inte i sommar. De båda U17-landslagen ska snart tampas om medaljer i EM, vilket Handbollskanalen skrev om för ett tag sedan, och ett EM för herrar drar också igång senare i sommar.

Länkar:
Inget SM i beachhandboll
Sveriges U17 i beach-EM – för första gången