Ny fest i Åhus – Flensburg & Köpenhamn kommer tillbaka

Foto: Daniel Modig, Ikoncept AB

Åhus Beachhandboll brukar innebära fest varje sommar och själva tävlingen avslutas med elitklassen. Glädjande för alla som tänker besöka Åhus 20-21 juli är att storklubbarna SG Flensburg-Handewitt och Köpenhamn Håndbold återvänder till ”Täppetcabana”.

– Elitklassen är mycket värdefull för oss och framförallt ser vi hur mycket det uppskattas av alla barn, ungdomar och familjer som får se och träffa sina idoler under väldigt trevliga former, säger Åhus Beach VD Mats G Jönsson i ett pressmeddelande.

SG Flensburg-Handewitt har varit med på Åhus Beachhandboll varje år sedan 2011 och kommer nu tillbaka ännu en gång. Flensburg är som bekant regerande mästare i Bundesliga och ser i skrivande stund ut att gå mot andra raka titeln. Laget har vunnit elitklassen i Åhus Beach sex gånger.

– Vi uppskattar verkligen att få komma hit som gäster till denna turnering varje år, säger SG Flensburg-Handewitts tränare Maik Machulla i pressmeddelandet.

I damklassen blir det andra året i rad för Köpenhamn. Det regerande danska mästarlaget kommer tillbaka till stranden med flera svenska landslagsspelare. Eller vad sägs om Johanna Bundsen, Linn Blohm, Hanna Blomstrand och Marie Wall?