Beachherrarna saknade effektivitet mot Tyskland

Jesper Knutsson. Foto: Jozo Cabraja / kolektiff / EHF

Sverige förlorade på nytt i huvudrundan. Placeringsambitioner driver blågult mästerskapet ut, tre avslutande kamper avgör den exakta utgången i beach-EM.

– Det är extrem skillnad på att komma nia istället för på sextonde plats, sade Helene Bernhardtz till handbollslandslaget.se.

Poängproduktionen var otillräckligt för att beachherrarna skulle kunna ta hem fredagens enda uppgift i Varna.

Tyskland vann första set med 27–20, en liknande utveckling i andra akten ordnade okomplicerad matchutgång och ännu en nolla för landslaget.

Att notera är att Tyskland hade lika liten nytta av sina två pinnar, kvartsfinalstrecket drogs ovanför de tyska huvudena. 

För Sverige blir det en placering på undre halvan i EM. Tidigare prestationer är å andra sidan glömda tabellmässigt i helgen.

Grekland härnäst, en motståndare som blev eliminerad redan i gruppspelet men som hämtat kraft med två raka segrar i turneringens ”consolation round”.

– Vi måste komma upp i nivå och nu ska vi ägna dagen åt att i första hand kolla på oss själva från i dag, men även komma tillbaka till det vi gjort bra i tidigare matcher. Där har vi varit nöjda med spelet även om vi inte fått med oss vinsterna, sade Bernhardtz till handbollslandslaget.se.

Sverige–Tyskland 0–2 (20–27, 13–21)

Sverige: Hampus Dahlqvist 8, Jesper Knutsson 6, Rasmus Dovsjö 6, Niklas Ekberg 5, Fredrik Sunesson 4, Martin Käck 4.