Beach-EM: Sverige slet sig vidare till huvudrundan

Rasmus Dovsjö. Foto (arkiv): Jozo Cabraja / kolektiff / EHF

Beachherrarna hade två raka förluster och måstematch framför sig i EM. Då stämde samarbetet bättre och värdnationen Bulgarien fick vika ner sig med en plats i huvudrundan på spel.

Sverige satte ner foten redan i första set och tillät bara bulgariska ströpoäng. Martin Käck och Jesper Knutsson turades om med avsluten och säkra snurrar fyllde på protokollet tillsammans med lågt placerade bollar.

Ett liknande ryck sänkte motståndarens energi tidigt i andra set. Efter 5–0 svängde ledningen mellan tre och fem poäng, Bulgarien kom aldrig till någon kvitteringschans och Sverige kunde till och med förbättra siffrorna en smula på slutet.

– Vi hade förberett oss väl, där våra försvarsspelare verkligen hade studerat bulgarerna utifrån deras matcher mot Polen och Kroatien, sade Heléne Bernhardtz till handbollslandslaget.se.

Uppdraget avklarat med 2–0 i set och Sverige är vidare till huvudrundan tillsammans med Kroatien och Polen högre upp i tabellen. Noll poäng när nästa omgång sätter igång är dock en garanti för att landslaget måste fortsätta vinna för att kunna hoppas på semifinal.

Sverige möter Portugal, ett obesegrat Ryssland och Tyskland (två matcher torsdag och en på fredag) härnäst i mästerskapet.

– Första målet var att ta oss vidare till huvudrundan och nu får vi ta oss hem för att kika på motståndarna inför i morgon, sade förbundskaptenen till handbollslandslaget.se.

Sverige—Bulgarien 2–0 (22–9, 19–13)
Sverige: Martin Käck 18, Jesper Knutsson 15, Hampus Dahlqvist 4, Rasmus Dovsjö 4.