U-landslagsspelare till Anderstorp

Martin Mårtensson lånas ut från Redbergslids IK till Anderstorps SK.

Den 20-årige vänsternian Martin Mårtensson förstärker Anderstorps SK den närmaste tiden. Han lånas ut från Redbergslid och ASK:s sportchef Joel Frisk säger till klubbens hemsida:

”Försäsongen har varit präglad av flera motgångar på skade – och sjukdomsnivå. Adam Santos gick sönder innan sommaruppehållet och första signalerna pekade på att han trots allt kunde vara i speldugligt skick under hösten. Tyvärr visade sig detta var fel och Adam kommer missa hela säsongen.

Utöver detta har Charlie Aronsson haft/har problem med ett knä, Simon Ryd problem med en axel, Dino Osman en fot, Johnny Widell fortsatt inte hundra i sin fot, Dyberg nyligen tillbaka efter knäproblem…och jag har säkert missat någon men sammanfattningsvis så har förberedelserna inte varit optimala inför återkomsten i landets näst högsta serie.

Jag och Magnus Westlund har under en period jobbat på att få in spelare som både breddar men även spetsar truppen, ett jobb som inte är det lättaste en bit in i september. Med detta som bakgrund vill vi passa på att tacka Redbergslid med Jasmin Zuta och Henrik Lundström som kontaktpersoner för proffsigt och framförallt snabbt samarbete.

I Martin får vi skyttekraft och power i vårt offensiva spel och en bra och orädd försvarsspelare som med sin fysik (strax under 100kg) och timing kommer göra stor nytta i vårt zon3-försvar. Martin har både tränat och spelat träningsmatch (mot HK Drott) med oss och har snabbt visat sig besitta fina kvalitéer. 

Martin kommer fortsatt tillhöra Redbergslid och träna med dem vid ett par gånger i veckan. Då han jobbar knappt 20 min från Borås blir det naturligt att han åker med ”Boråsgänget” till och från träning och match.”

I veckan gjorde de även klart med Robin Frisk på lån från IK Celtic. Ikväll väntar seriepremiär borta mot LIF Lindesberg.

Ni kan läsa mer om Martin Mårtensson i Lindvalls Corner:

”Mårten” fick en nytändning i Göteborg