Tränartalangen nobbade Skövde – klar för annat uppdrag

Jesper Östlund. Foto: Bo Andersson

IFK Skövdes herrar letar vidare efter ersättare till Patrik Liljestrand nästa säsong. Ett intressant namn för skövdingarna var Skånelas tränartalang Jesper Östlund, 27. Men Östlund har förnekat flytt, till Skövde.

Patrik Liljestrand, tränarveteranen i Skövde, fick inte något nytt kontrakt av klubben inför nästa säsong och drar istället norrut för att träna Boden i SHE. Därför söker nu västgötarna med mobillampa efter sin nye tränare. Man hade hoppats på en av Sveriges mest spännande, Jesper Östlund, 27.

– Det stämmer att jag har varit i kontakt med Skövde men innan det kom till några längre diskussioner så sa jag att jag kommer vara tränare i en annan förening, sa Östlund till Skövde Nyheter.

Östlund hälsar och tackar ödmjukt IFK Skövde för visat intresse i ett Twitterinlägg i samband med den här artikeln.

Men det kryptiska svaret till Skövde Nyheter leder till tolkning. Vilken förening som Östlund ska träna nästa säsong är oklart men det kan antas vara ett uppdrag i Handbollsligan. Dels på grund av att han tackade nej till Skövde samtidigt som han har en hög ambitionsnivå. I en intervju med Handbollskanalen pratade en av Sveriges mest lovande tränare om sina ambitioner för karriären.

Jesper Östlund är född 1990 och fostrad i Skånela IF – vilka han även tränar i dagsläget. Han hade en spelarkarriär som mittsexa och förutom spel i moderklubben gjorde han en säsong (2009/10) i OV Helsingborg. Han har spelat i Elitserien med båda klubbarna och sommaren 2014 skolade han om sig från spelare till tränare.