Jesper Östlund vill ta nästa steg: ”Går all-in på att bli handbollstränare”

Jesper Östlund. Foto: Bo Andersson

Som 27-åring och redan flera års erfarenhet av elithandbollen är Jesper Östlund ett framtidsnamn i svensk handboll på tränarsidan. Nu öppnar Skånela-tränaren för att testa sina vingar på annat håll och ta nästa steg i sin tränarkarriär.

Östlund gör just nu sin fjärde säsong som tränare för Skånelas herrlag i Allsvenskan. Där har han hand om laget ihop med en annan kulturbärare i klubben: Jimmy Karlsson. Östlund berättar för Handbollskanalen om sina ambitioner.

– Jag har högt uppsatta mål med min tränarkarriär och har släppt alla tankar på en civil karriär för att går all-in till att bli handbollstränare. Handboll är min passion och det är verkligen det jag vill tillbringa mina dagar med.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Skånela kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat och jag är oerhört glad och stolt att jag får vara en så stor del av min moderklubb, jag har klubben att tacka för mycket. Men att få jobba på en högre nivå har varit min målsättning sedan jag blev tränare, vilket jag vill göra så snart som möjligt. Jag har till sommaren gått klart alla utbildningar som krävs i Sverige och mitt kontrakt går ut, så det är klart att jag går i tankar kring vilka möjligheter som finns nästa säsong.

Vad kan du tänka dig?

– Jag kommer hålla alla dörrar öppna, även för Skånela.  Men ett huvudansvar i Handbollsligan vore den största och roligaste utmaningen. Jag skulle även tycka det vore ett bra steg att assistera någon av de mer meriterade tränarna i landet.

Jesper Östlund är född 1990 och fostrad i Skånela IF. Han hade en spelarkarriär som mittsexa och förutom spel i moderklubben gjorde han en säsong (2009/10) i OV Helsingborg. Han har spelat i Elitserien med båda klubbarna och sommaren 2014 skolade han om sig från spelare till tränare.