Fahlgren: ”Sa att vi skulle passa på att njuta”

Hammarbys tränare Patrik Fahlgren Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

Efter vinsten mot Karlskrona i fredags stod det klart att Hammarby Handboll var klara för en återkomst till Handbollsligan. Senast Stockholmarna spelade i högstaserien var under säsongen 2018/19.

Det krävdes en poäng borta mot Karlskrona för att Hammarby skulle ta sig tillbaka till Handbollsligan. När slutsignalen gick var ställningen 24–32 och Stockholmarnas återkomst till Handbollsligan var ett faktum.

Hammarby Handboll Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

Patrik Fahlgren har som spelare representerat klubbar som Sävehof, Flensburg, Melsungen och nu senast Hammarby. 2018 klev han in i rollen som spelande tränare för Stockholmslaget men 2019 blev det fullt fokus på tränarrollen och nu har det gett resultat.

– Vi har under säsongen varit duktiga på att hålla oss till vår idé och har hela tiden utvecklats. Vi har varit konsekventa och hållit en ganska hög lägstanivå. Vi har inte haft så djupa dalar under säsongen och det tror jag gjort att vi lyckats ta så många poäng, säger Patrik Fahlgren.

Hammarbys tränare Patrik Fahlgren Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

Hammarbys förutsättningar inför matchen var solklara – en poäng skulle räcka för att ta klivet upp till Handbollsligan.

– Inför matchen sa jag att vi skulle passa på att njuta av att spela en sådan match när det finns jättemycket att vinna, en poäng så var vi klara för Handbollsligan. Men å andra sidan hade vi inte så mycket att förlora eftersom vi hade två chanser till att ta den poängen. Vi kunde spela ganska avslappnat och gå in och bara ösa på helt enkelt.

Efter två säsonger finns nu alltså Stockholm återigen representerat i Handbollsligan.

– Handbollen i Stockholm har under de senaste åren haft en bred topp med fyra-fem lag i allsvenskan och jag tror även att Stockholmshandbollen mår bra av att ha ett lag i Handbollsligan.