Kungälvs HK satsar vidare – förlänger med trio

Kungälvs Julia Bredeby, Amanda Sjöstrand Hallman, Elin Siege, Matilda Johansson, Clara Lerby, Wilma Pettersson och LinnŽa Rundberg jublar efter slutsignalen under matchen i Allsvenskan mot OV Helsingborg den 22 oktober 2017 i Helsingborg. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Laget som leder Allsvenskan säkrar upp spelarmaterial till nästa säsong – oavsett vart det blir. Och det är inte bara en spelare som får nytt kontrakt, det är en hel trio.

Amanda Borgström, Linnéa Rundberg och Emilia Lindmark har alla spelat viktiga roller för Kungälvs HK den här säsongen. Nu belönas trojkan med fortsatt förtroende och nya kontrakt. Borgström och Lindmarks kontrakt är skrivna på 1+1 år medan Rundbergs är på 1 år.

Den förstnämnda, Amanda Borgström, 25, värvades in från Önnered förra säsongen och har bidragit starkt med sin ”rutin och kloka spel”, som klubben skriver på sin hemsida. Hennes naturliga position är vänstersexa men hon kan även spela på niometer.

På den andra kanten huserar de båda talangerna Emilia Lindmark, 19, och Linnéa Rundberg, 21. Rundberg har ett stort Kungälvsgrönt hjärta och en lurig vänsterarm. Lindmark värvades in som landslagsmeriterad framtidslöfte från Heid säsongen 16/17.