Kungälv värvar U18-landslagsspelare från Heid

Emilia Lindmark från tiden i BK Heid. Numera lirar hon i Kungälvs HK. Foto: BK Bilder

Den allsvenska nykomlingen Kungälv förstärker truppen med elitserierutin.

Emilia Lindmark lämnar BK Heid och går till Kungälvs HK i Allsvenskan. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande där Lindmark säger:

”Jag tycker att det ska bli fantastiskt kul att komma till Kungälvs HK. En förening som har höga ambitioner som motsvarar mina egna. Jag har under två års tid fått lära mig mycket utav Rustan Lundbäck nu ser jag fram emot att komma till en ny miljö och få ha ännu en etablerad tränare i Per Johansson.

Mina förväntningar är att jag kommer fortsätta utvecklas och att laget får ett första bra år i allsvenskan. Jag valde Kungälvs HK för att de spelar ett spel som passar mig, mycket fart.”

Emilia Lindmark är fostrad i Skå IK och tillhörde deras duktiga 98:or. Målvakten Rebecca Nilsson spelar till exempel i Skuru IK och U18-landslaget. I samma landslag huserar Lindmark på H6 och sedan 2013 lirar hon i BK Heid.

Där har hon konkurrerat med Janita Svenheden och gjorde den gångna säsongen 6 mål i Elitserien. Kungälvs tränare Per Johansson om sitt nyförvärv:

”Vi får i Emilia en seriös och hårt arbetande tjej. Hon är en snabb och teknisk kantspelare som gillar att spela handboll i fart. Vi tror att Emilia kommer att passa mycket bra in i vår spelidé.”

Igår rapporterade vi på Handbollskanalen att Kungälv också kan ha systrarna Börjesson från GF Kroppskultur på ingång:

U20-landslagets målvakt till Kungälv?