Johanna Widgren: ”Man fick smälla på”

Johanna Widgren. Foto: Nisse Nilsson.

GT Söder var tydligt väl förberedda på utmaningen i Eslövshallen. Hemmalagets anfallstryck och skyttar fastnade alltsom oftast i det rörliga försvaret som redde ut det mesta för serieledarna.

– En tuff och kul match, utbrast Söders Johanna Widgren i eftersnacket till 27–24-segern.

Blott de avslutande tio minuterna blev GT Söders taktiska linjer rejält störda och Eslöv bjöd upp till kamp med fart och fläkt.

Resten var en matchplanen som sattes i verket och höll hem.

– De har många duktiga skyttar som vill kliva in och skjuta. Vi skulle gå ut på dem, det funkade bra idag, sade Widgren som var lika nöjd med kvaliteten på duellerna när tabelltvåan tog emot ettan.

– Man fick smälla på, det kryllade inte av utvisningar. Det gav känslan av seriefinal, de ville ta förstaplatsen och vi ville behålla den.

Ni lyckades bäst, men vad hände på slutet?

– Det blev nervöst när de går ut på tvåpunkt. Vi hade problem med det mot Spårvägen också, men nu kunde vi spela med ett större lugn. Det är svårare när man ligger under och blir punktad, sade Widgren som anslöt till Stockholmslaget från Boden i SHE inför säsongen.

Mot Eslöv petade hon upp målskörden till 90 efter 17 matcher och toppar den interna skytteligan. Med fem omgångar kvar ser läget mycket bra ut för GT Söder som befäste serieledningen till åtminstone tre poäng.

– Kan vi bara spela som vi gjorde idag, så. Men det är också svårt, man känner sig ju inte säker någon gång. Det är tufft men kul, sade Widgren innan hemresan tog sin början.

– Det är tajt i serien, de här två poängen kan bli hur viktiga som helst.