EXTRA: Ivica Zubac till Kärra HF

Kärra HF presenterar idag en ny tränare till sitt damlag i form av den mycket rutinerade och meriterade kroaten Ivica Zubac.

Det är lite av en bomb som slår ner på norra Hisingen i Göteborg när Kärra HF idag presenterar Ivica Zubac som ny tränare för damlaget inför nästa säsong. Kärra gör en nysatsning på sin damsektion som fostrar duktiga lirare men som haft svårt att bära frukt ända upp på toppnivå.

Ivica Zubac är vi många som minns från sin tid i både IFK Kristianstad och H43 Lund tidigt 2000-tal då han var en fruktad skytt. Han har lirat i Champions League med FC Porto och SC Merano samt haft en karriär i Kroatien, Spanien och Danmark.

Här har ni ett pressmeddelande från Kärra HF:

Kärra HF kan idag presentera att man gör ett ordentligt omtag om sin seniorverksamhet på damsidan. Efter att under ett antal år inte fått ut full effekt av sin seniorverksamhet, så måste vi tänka om. Det är av oerhörd vikt att det finns en bra verksamhet upptill, som alla våra duktiga ungdomslag kan sträva till. Här har vi inte lyckats under de senaste säsongerna. Det är bara att erkänna.

Vi vill tillbaka till att skapa en A-lagsverksamhet där hårt arbete är grunden till framgång, som Kärra HF en gång hade med våra spelare födda 70-80 talet. Det skall vara en självklar strävan att få vara med i Kärra HF:s A-lag Damer. Vi ska skall skapa bästa föruttsättningarna för våra spelare, men kommer gengäld att kräva ett hårt arbete tillbaka, och vi skall tillbaka till elithandbollen.

Ett steg i detta är att vi skrivit ett 2-års avtal med den kroatiske tränaren Ivica Zubac. Vi är oerhört glada att vi lyckats knyta en sådan kraft till föreningen.

Ivica har enorm spelarkarriär bakom sig och inledde sin tränarkarrär 2014 i sin hemstad, med stora framgångar direkt. Vi har arbetat hårt med Ivica en längre tid och han är även följt vårt damlag och juniorlag under de senaste månaderna. Att han väljer oss istället för lukrativa bud från bland annat Turkiet är på grund av att vi lyckas skapa en helhetslösning för Ivica och hans fru Dina samt deras två barn i Göteborg. Bägge barnen spelar också handboll och kommer att ansluta till Kärra HF verksamhet 2016-17.

Ivica Zubac är född 13 oktober 1974 i Metkovic, Kroatien.

Karriär som professionell handbollsspelare:

Landslagsspelare för Kroatien & Bosnien
RK Metković – Kroatien (EHF Cupen)
RK FC Split – Kroatien
FC Porto – Portugal (Champions League)
SD Okatavio Vigo – Spanien
H43 Lund – Sverige (Challenge cup)
HC Bjerringbro/Silkeborg – Danmark
IFK Kristianstad – Sverige
SC Merano – Italien (Champions League)
Italgest Casarano – Italien (Champions League)
RK Sisak – Kroatien
RK Međimurje – Čakovec – Kroatien

Tränarkarriär:

* Tränarlicens från Croatian Handball Federation
* 2013/2014. Tränare ŽRK „Rudar“ (Kroatien) (Damer) Serieseger
* 2014 Tränare RK “ Rudar” (Kroatien) (män):
* Vinnare av Cup of Istria
* Kvartsfinal Kroatien Cup
* Utsedd till årets coach i regionen 2014/2015