Eskilstuna Guif kvar i toppen – rann ifrån OV Helsingborg

Josefin Johansson. Foto (arkiv): Lennart Månsson/Bildbyrån.

Guif gick på knock och slog tillbaka efter den skrala avslutningen i seriefinalen senast. Seriesjuan OV Helsingborg fick klä skott för revanschkänslorna, hemmalaget höll sig till matchplanen med offensivt försvar och satt tidigt i förarsätet.

– Vi gör det bra bakåt, framför allt i den första halvleken. Vi får också några enkla och snabba mål framåt som vi inte riktigt har fått i de tidigare matcherna, sade Josefin Johansson till Eskilstunakuriren.

Hon krutade själv in nio mål och öppnade för det breda spelet. Sofia Tenglin hittade rätt åtta gånger från vänsterkanten. OV:s Martina Persson hade svårare att finna tröst i sina sex mål.

Eslövs IK åkte till Halmstad efter tre poänggivande matcher. HK Drott hindrade framfarten med en stabil ledning i första halvlek. Bortalaget närmade sig förvisso, men kom aldrig närmare än två bollar. Johanna Birkkjaer Andersson visade vägen för Drott med sju mål, med sparade krafter till viktiga fullträffar i slutskedet.

I Eslöv hade en stor resurs i kantspringare Lina Wessberg som var giftig värre med 15 mål.

Spårvägens HF kopplade greppet på HK Aranäs efter paus. De främsta målskyttarna, Alicia Aldenbro med åtta och Zandra Jarvin med sju samarbetade för seger, delade på nätkänningarna med det avgörande rycket från 25–24 till 30–27.

Allsvenskan 1 december
HK Drott Halmstad–Eslövs IK 28–26 (12–7)
Eskilstuna Guif–OV Helsingborg 31–22 (18–10)
Spårvägens HF–HK Aranäs 30–27 (11–11)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here