Vill göra handbollen större – inför obligatoriska dopingtester

Police i svart-vitt mot Prisons i gula dresser från 2016 i Uganda. Foto: Johnson Were

Handbollen växer och växer världen över. En stor fin rot har slagit an nere i Afrika där utbildningar och turneringar anordnas oftare. När handbollen kommer upp i nivå måste även säkerheten höjas, menar Ugandas handbollsförbund. 

ANNONS

Det var under ett möte i dagarna som Ugandas handbollsförbund (UHF) klubbade igenom att det ska genomföras obligatoriska dopingtester på spelarna i landet, skriver ugandiska tidningen New Vision.

Utöver dopingfrågan genomförde man även en tränar- och domarutbildning med 16 deltagare. Målet är att sprida kunskapen kring handboll och expandera sporten utanför huvudstaden Kampala.

— De här människorna vi tränar, de kommer att hjälpa oss att sprida sporten. Vi ska börja delegera nu och det kommer hjälpa oss att reducera inblandade kostnader, säger Saudha Babirye, förbundets sekreterare, till New Vision.

De nästkommande planerna är att skapa flera träningstillfällen och utbildningar i städerna Mbarara, Busenyi, Sorota och Jinja. Kom ihåg det på TP-bjudningen på fredag, nämn fem städer i Uganda – och varför de är värda att nämnas.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here