USA: Veckans tre stora nyheter i amerikansk handboll

USA tog guld i IHF Trophy North American Zone 2016. Foto: https://twitter.com/dottimusprime

Det rör på sig i USA och här presenterar vi veckans tre största nyheter, så här långt.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Vi har bara nått onsdag men nu cirkulerar det snabbt i USA. Här summerar vi tre stora nyheter från de förenta staterna.

Beachhandbollen lever!

Den 8-11 mars 2018 skulle Oceanside i Kalifornien stått värd för Beach Handball Senior Championship. Häromdagen meddelade det Panamerikanska handbollsförbundet att turneringen ställs in men nu har USA:s handbollsförbund nya besked.

Kan det vara ett steg i att spräcka Panamerika när nu USA ändå går vidare och samarbetar med IHF?

USA arrangerar IHF Trophy North American Caribbean Zone

Det blir handbollsfest i West Dundee, Illionois i Chicagos utkanter den 7-12 maj. Då spelas nämligen IHF Trophy i North American Caribbean Zone för både U20 och U18 på herrsidan.

Segraren i zonen går till Continental phase där de möter övriga zonvinnare i de amerikanska zonerna. Segraren i Continental phase går vidare till Intercontinental phase där alla vinnare på de olika kontinenterna möts. De som vinner U20-klassen i Intercontinental phase är från och med nu också kvalificerade till U21-VM 2019 i Spanien.

USA är regerande mästare både i zonen och på kontinenten. Länder som kan förväntas delta är Barbados, Kanada, Dominikanska Republiken, Haiti och Martinique.

Dr. Harvey Schiller lämnar sin post

Efter fyra år som Board of Directors President lämnar Dr. Harvey Schiller sin post. I ett pressmeddelande hälsas att Dr. Schiller tackade alla som hjälpt honom under de fyra åren och ett särskilt tack gick till alla de frivilliga krafter som arbetar med handbollen i USA.

Dr. Harvey Schiller har ett förflutet inom det amerikanska flygvapnet och sedan haft roller inom America’s Cup, olika sport-TV-media i USA och som president i Internationella basebollförbundet. Han ersätts nu av vicepresidenten Bob Djokovich som tar över under 60 dagar inför nyval. Bob Djokovich var lagkapten för USA i OS 1984 där han gjorde 18 mål. Han var president i USA:s handbollsförbund 2001-2004.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here