Tunisiska mästarna byter tränare – in med legend

Espérance de Tunis. Foto: Espérance de Tunis

Espérance sportive de Tunis byter tränare med omedelbar verkan där Denis Lathoud skiftas ut mot Néjib Ben Thayer.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Tunisien har flera fina klubbar på herrsidan som Club Africain, Etoile sportive du Sahel och AS Hammamet. Den stora giganten är dock Espérance sportive de Tunis som vunnit 31 ligatitlar genom åren, bland annat 7 av de 9 senaste åren.

Sedan två år tillbaka har laget tränats av den förre franske landslagsspelaren Denis Lathoud. Han tog dem bland annat till dubbla ligatitlar, dubbla finaler i afrikanska Champions League och ett Supercupguld i Afrika.

Nu väljer dock klubben och Lathoud att skiljas åt och enligt handbollspresidenten M. Lassaad Sarray är det som vänner. Ersättaren är klar och det blir Nejib Ben Thayer som återvänder till sin moderklubb.

Ben Thayer har redan haft Esperance i två omgångar, 2009-2011 samt 2013-2015. Han har alltså erfarenhet att av leda klubben till både ligatitlar och guld i afrikanska tävlingar. Förutom Espérance sportive de Tunis har han också tränat Al Ahli i Saudiarabien och senast AS Hammamet i Tunisien.

Om namnet är bekant så var Néjib Ben Thayer landslagsspelare för Tunisien på 90-talet. Kontraktet nu med Espérance sportive de Tunis är skrivet till 30 juni 2019.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here