Trafford Handball Club inleder samarbete med IK Sävehof

Foto: IK Sävehof

Trafford Handball Club och IK Sävehof har kommit överens om ett samarbete inför kommande säsonger. Samarbetet innebär att klubbarna kommer besöka varandra på hemmaplan flera gånger under året. 

– Sävehof vill vara en stödjande partner i den engelska handbollens framfart, säger Stefan Albrechtson, klubbdirektör i Sävehof, till klubbens hemsida

Trafford Handball Club grundades 2018, och är en av Storbritannien snabbast växande klubbar. Klubben har drygt 300 spelare och flera internationellt erfarna tränare. Nu har Trafford inlett ett samarbete med en av världens största handbollsklubbar, IK Sävehof.

Samarbetet sträcker sig över kommande säsonger och innebär att klubbarna kommer utbyta erfarenheter med varandra. Sävehof kommer ta emot spelare från Englandsklubben under lov, och unga ledare är välkomna på workshops i Göteborg. Trafford kommer dessutom ha två deltagande lag på Partille Cup, och Sävehof ska delta med lag på Traffords turneringar.

– Jag tror att detta är en början på ett fantastiskt samarbete som kommer att vara fördelaktigt för både klubbar och länder framöver, säger Stan Belinski, klubbchef för Trafford, till klubbens hemsida.

– Inom en period på 5 till 10 år tror vi att Trafford HC kan göra ett genombrott för handbollen i England. Det verkar som att klubben har seriösa ambitioner och kommer att göra skillnad i utvecklingen av vår sport, säger Albrechtson, till klubbens hemsida.

Läs mer om samarbetet här