Succé för Angola i African Games – vann dubbla guld

Foto: Confédération Africaine de Handball

Angola dominerade i handbollen på African Games.
Landet vann guld på både herr- och damsidan.

African Games är inte någon av de internationella turneringar med högst prioritet, och Egypten saknade till exempelvis flera spelare som är iväg och spelar Super Globe med Zamalek.

Men det bryr sig knappast Angola om just nu.

Det västafrikanska landet vann under torsdagen nämligen guld i både herrarnas och damernas turnering.

Segern på damsidan var inte någon större skräll. Guldet var nämligen Angolas sjunde på de åtta senaste turneringarna. Liksom 2015 ställdes de mot Kamerun i finalen. Efter att ha joggat sig fram till finalen i Casablanca kunde Angola till slut också lyfta bucklan efter en 28-25-seger mot Kamerun.

Även herrlandslaget har de senaste åren börjat hävda sig allt bättre och bärgade sin kanske största framgång någonsin på torsdagen. Efter två raka bronsmedaljer i African Championship och dubbla VM-deltaganden kunde Angolas herrlandslag nämligen bärga en efterlängtad titel.

I finalen kunde Angola till slut rå på Egypten. I de två senaste African Games, 2011 och 2015, förlorade Angola i finalen mot Egypten men på torsdagskvällen kom till slut fullträffen. Efter en övertygande 31-25-seger fick Angola till slut lyfta bucklan.