Sigurdsson positivt inställd till en superliga

Dagur Sigurdsson. Foto: ZPRP/EHF

Tysklands förbundskapten – Dagur Sigurdsson, är positivt inställd till en superliga inom handbollen. Detta framkom under en intervju med Berlins Morgenpost, rapporterar Handball-world.de.

Islänningen, som eldat upp handbollshysterin i Tyskland rejält efter att han ledde landslaget till EM-guld i Polen, menar att planerna för en superliga är konkreta och intressanta, och att det kan bli ett revolutionerande projekt för handbollen.

Enligt Sigurdsson är det nu upp till toppklubbar i Champions League, så som FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Veszprém och Kielce, att ta ställning i frågan. Islänningen menar att de tyska klubbarna redan mer eller mindre ställt sig bakom projektet.

Premier Handball League planerar att knuffa Champions League åt sidan. Konceptet bygger just nu på att tolv superklubbar ska ingå i ligan och enligt Handball-world.de är de tyska klubbarna THW Kiel och Füchse Berlin redan klara.

För en månad sedan publicerade Handbollskanalen en översatt version av Handball-worlds intervju med Premier Handball Leagues grundare – Wolfgang Gütschow.

Läs intervjun här: Stor intervju med grundaren av Premier Handball League