RYKTE: Hassan har stöd – Mexiko och Costa Rica för en delning?

Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Den omstridda delningen av det panamerikanska handbollsförbundet kan nu ta en ny vändning där två av de inblandade nationerna kan visa sig vara positiva till förslaget.

ANNONS

Det är Mundo Handball som tar sig friheten att spekulera lite kring soppan gällande delningen av det panamerikanska förbundet. Med goda kontakter och väl insatta i denna del av världen har de publicerat en artikel där de skönjer att två nationer ändå kanske är positiva till Dr Hassan Moustafas förslag.

Det handlar om Mexiko och Costa Rica som enligt Raquel Pedercini i radioshowen Handball de Primera uttalade att dessa två nationer ställde sig positiva till förslaget. Det ska också sägas att det ryktas om fler nationer som gillar förslaget om delning i sig men som absolut ställer sig mot hur IHF (läs: Dr Hassan Moustafa) genomför processen.

Enligt Mundo Handball ska IHF på kort tid under hösten ha hållit två kurser i Costa Rica, vilket kanske skulle kunna ses som någon form av ”belöning”. För Mexiko är spekulationerna något vildare.

Där handlar det om att förbundets president Mario Garcia de la Torre, som haft sin post i 20 år i Mexiko och som var Panamerikas representant i IHF, blev av med IHF-platsen i höstas. Istället skickade Panamerika fram Rafael Sepulveda från Puerto Rico som representant för kontinenten. Enligt ryktena vill ju Panamerika inte ha en person som är för förslaget om att dela rakt in i IHF.

Hos IHF ska han dock ha suttit i en bättre position. Enligt Mundo Handball blev Mario Garcia de la Torre inbjuden till VM för damer i Tyskland som IHF-representant och arbetade under flera VM-matcher. Detta trots att han alltså inte hade någon officiell IHF-roll eftersom han i november blivit av med denna till Sepulveda. Han ska ha varit den enda från Panamerika på plats i en sådan officiell roll och enligt Mundo Handball kanske ett tecken på att IHF även ville premiera honom.

Det är många spekulationer men också ett intressant rävspel som nu pågår i tvisten mellan IHF och det panamerikanska handbollsförbundet. Vill ni läsa mer om Mexiko och Costa Rica-rykten hänvisar vi er till Mundo Handball:

LÄNK: México y Costa Rica a favor de la división panamericana. ¿Ya empiezan a ver beneficios por su decisión?

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here