RYKTE: Han blir president i South and Central America Handball Confederation

Ramon Gallego. Foto: http://www.hand-station.com

Uppgifter från Mundo Handball pekar på att det blir spanjoren Ramon Gallego som tar posten som president i South and Central America Handball Confederation (SCAHC).

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det händer mycket i den amerikanska delen av handbollsvärlden just nu. I veckan hölls ett arbetsmöte i Mexiko där bland annat Dr Hassan Moustafa deltog och där första stegen mot de två nya konfederationerna togs. Som bekant blir det:

  • North America and the Caribbean Handball Confederation (NACHC)
  • South and Central America Handball Confederation (SCAHC)

I den norra ingår länder som USA, Kanada, Mexiko, Kuba, Grönland, Jamaica samt Puerto Rico medan den södra har medlemmar som Brasilien, Argentina, Chile, Peru, Guatemala och Colombia.

För den norra delen har mexikanen Mario Garcia de la Torre pekats ut som president av IHF. Vem som ska leda den södra delen har ännu så länge varit okänt men nu hävdar Mundo Handball att spanjoren Ramón Gallego ligger mycket bra till.

Gallego är just nu ordförande i IHF-kommissionen Playing Rules and Referees Commission (PRC) där han bland annat samarbetar med svenska Monika Hagen och dansken Bjarne Munk Jensen. Han ska ha erbjudits platsen då det saknas bra alternativ till positionen eftersom exempelvis Argentina uttalat sig kraftigt emot den nya organisationen.

Samtidigt rapporterar Mundo Handball också att det för den norra delen nu har tagits ut ledamöter i styrelsen från USA och Grönland samt några av de karibiska nationerna. Ett stort steg framåt för IHF och ett bakslag för det spruckna panamerikanska förbundet som tidigare hävdat att i princip alla nationer var emot IHF:s nya organisation.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here