Projekt i USA: Proffsliga med minst 10 lag från 2023

Jim Gottfridsson i Daymaro Salinas grepp. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Det råder inte brist på ambitioner i den amerikanska satsningen på handboll. Just nu pågår ett utvecklingsprojekt där de tittar på en ny proffsliga.

Proffsliga. Minst 10 lag. Start 2023. Erkänn att det är en kittlande tanke, det utvecklingsprojekt som just nu pågår i USA? För ambitioner och drömmar finns på andra sidan Atlanten om att verkligen lyfta handbollen till en helt ny nivå.

Tankarna har funnit förr. För sådär 10-15 år sedan drev handbollsförbundet i USA frågan men kom inte förbi utmaningarna. Nu jobbar Paul Garofolo i Orlando med frågan som har en idé om vilka aktörer som skulle kunna vara intresserade:

– NBA or NHL owners in one-tenant arena situations, säger han i pressmeddelandet från IPG360.

Potentialen? Ja, den brukar benämnas som skyhög i USA där mixen av basket, dodgeball, amerikansk fotboll, vattenpolo och allt vad det brukar vara ses som hand i handske i en sporttokig nation. Och med ett nytt sponsoravtal med jätten Verizon är förhoppningen att fler företag ska få upp ögonen.

Så vad skulle vi kunna ha? Jim Gottfridsson har kontrakt med Flensburg till 2023. Sen spel i Carolina Catchers? Pittsburg Pivots, San Diego Spinshots och Jacksonville Jumpers andra potentiella klubbadresser.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here