PLAY: Hjälper motståndaren från utvisning

Handbollen har återigen haft uppvisning i Fair Play och god moral.

Är ni trötta på fotbollsspelare som filmar och fuskar för att vinna fördelar? De gör vad som helst för att få en motståndare utvisad och det förstör hela sporten. Välkommen till handbollen!

I helgen spelades en toppmatch mellan tyska lagen Füchse Berlin och THW Kiel. En match som betydde enormt mycket i serien och mycket prestige mellan klubbarna. Vid ställningen 12-9 och 26 minuter spelade visade dock handbollen upp sina fina sidor.

Berlins Drago Vukovic gick i anfall och fick sig en tryckare av Kiels norske landslagsman Erlend Mamelund. En ganska rejäl smäll men del i handbollen. Domaren tyckte dock att det var över gränsen och visade på två minuters utvisning för Mamelund.

Norrmannen förstår inte varför och inleder en diskussionen med domaren. Han å sin sida pratar snabbt med Vukovic som inte heller han tycker detta var något att ge utvisning för. Domaren går till sekretatiatet och meddelar att han ändrar sitt beslut och Mamelund stannar på planen.

Många tummar upp, några applåder och sköna värderingar i en idrott där vi jobbar hårt mot fusk och filmningar. Ni med gott minne kommer också ihåg att Handbollskanalen rapporterade om att handbollen är dopingfri under 2015. Om det kan ni läsa här:

Handbollen dopingfri 2015

Den som har några argument kvar för att fotbollen ska få så stor uppmärksamhet, den kan höra av sig till oss på Handbollskanalen.