Ola Lindgren på plats i storklubben Al Ahly

Ola Lindgren. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Ola Lindgren har bytt Kristianstad mot Kairo och Helsingfors som tränarbas. I en intervju med Aftonbladet berättar han bland annat vad som gäller i Afrikas största och mest vinnande klubb.

Tillsammans med assisterande tränaren Robert Arrhenius börjar Lindgren göra sig hemmastadd i hettan.

Ingenting som händer i Al Ahly går huvudstaden eller de många supportarna förbi. Klubben driver topp och bredd i 15 olika idrotter och 250 000 medlemmar, enligt Aftonbladet.

En helt ny utmaning för guldtränaren från Handbollsligan.

– De är ruskigt stora inom fotbollen och det sägs att de har 50–75 miljoner supportrar i Afrika. Ungdomsverksamheten är enorm. De har egna tv-kanaler och äger själva sina tre stora anläggningar. Vi tränar alltid på samma anläggning, där vi delar hall med basketen. Var tredje vecka börjar vi därför träna först klockan 22, berättar Lindgren för tidningen.

I titelracen, bland egyptiska utmanare och konkurrenter från kontinenten har han redan blivit varse kravbilden.

– Det finns bara ett: vinna allt, säger Lindgren till Aftonbladet.

Landslagsuppehållen ger ingen ledig tid för 55-åringen. Finland kallar utifrån sina förutsättningar.

– Det är verkligen en kontrast. Men det är utmaningen och tjusning med att kasta sig ut i sådana här jobb. I Finland handlar det om utveckling och bygga upp något nytt steg för steg. Det finns många talangfulla spelare. Nu gäller det att få dem att prestera i kval och avgörande matcher. Det handlar om att våga vinna matcher. Målet och drömmen är att gå till ett mästerskap, säger Lindgren till Aftonbladet.

Länk: ”Vi har 50–75 miljoner fans”