Nytt samarbete ska ge fler proffs

Sabina Jacobsen och Angelica Wallén.

Den danska agentfirman People in Sport har i dagarna skickat ut ett pressmeddelande där de informerar om ett samarbete med de två svenska landslagsspelarna Sabina Jacobsen och Angelica Wallén.

En kort intervju med Sabina och Angelica förklarar syftet och tanken bakom detta:

Vad innebär det här samarbetet?

Det innebär att vi, på uppdrag av People in Sport ska finnas till för svenska handbollsspelare som mentorer och rådgivare. Vi kommer dela med oss av våra erfarenheter och guida svenska talanger i deras funderingar omkring deras framtida handbollskarriär. Vår ambition är att inspirera fler spelare att satsa på handbollskarriären och bli nya A-landslagsspelare.

Varför gör ni det här?

Det finns många bra handbollsspelare i Sverige men vi tycker att många slutar för tidigt eller aldrig tar chansen att spela i utlandet, vi vill bryta den historiken genom att coacha och motivera svenska talanger. Ta våra ungdomslandslag som exempel, de levererar toppresultat men det är väldigt få som i framtiden blir handbollsproffs, säger Sabina.

Anledningarna till varför är säkert många, men vi vill inte att bristen på kunskap om vad det innebär och vad som krävs ska vara en av faktorerna.

När jag själv var i en position där jag funderade om min framtida karriär saknade jag någon att prata med om det. Det fanns ett par agenter och de flesta pratade inte svenska. Jag hade fördelen att ha kompisar som spelade i utlandet som jag kunde vända mig till, men det är inte alla som har någon att vända sig till och dessa vill vi hjälpa, säger Angelica.

Vilka är People in Sport?

People in Sport är en agentfirma som jobbar med både ishockey, fotboll och handboll. Då det gäller handbollsmarknaden har de agenter utspridda och ett brett kontaktnät bland klubbar ute i Europa.

Kan ni tänka er att jobba som agenter i framtiden?

Ja, på sikt då vi slutat vår aktiva handbollskarriär kan vi tänka oss att var en del av People in Sport Sverige.

Vad är det som driver er till att göra detta?

Vi är båda överens att spela i utlandet har varit ett av de bästa beslut vi tagit i våra liv, det har gett oss så mycket på många plan och det är en möjlighet vi vill att andra också ska kunna få.

Mer läsning finns på Angelica Walléns blogg:

http://bloggar.sla.se/angelicawallen/

Angelica Wallén och Sabina Jacobsen kan kontaktas på mail-adresserna:

angelica@peopleinsport.eu

sabina@peopleinsport.eu