Klisterfri boll utvecklas

Foto: Handball Planet

IHF utvecklas tillsammans med tillverkaren Molten en ny typ av handboll. Den ska vara klisterfri men ändå med samma grepp som en inlimmad boll.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Att limma in en boll, kanske det finaste hantverket för en handbollsspelare? Nu kan det vara på väg att försvinna då IHF (Internationella Handbollsförbundet) har gett bolltillverkaren Molten i uppdrag att ta fram en boll med samma greppegenskaper men utan klister.

De verkar ha kommit en bit på vägen, som bilden till artikeln visar. Man har också testat spel under IHF Super Globe där det fungerat bra. Det stora problemet, precis som en vanlig boll med klister, har varit när bollen blivit blöt av till exempel svett.

Positiva konsekvenser av denna boll lär väl vara dels att fler sporthallar kan användas till handboll (där det nu råder klisterförbud) och att man undviker kostnaden för klister, som i stora föreningar eller ej så resursstarka länder kan vara ett problem.

Vad säger Handbollskanalens läsare om detta?

4 Kommentarer

  1. Det vore fantastiskt om vi kunde slippa klistret. Beachhandboll går ju utmärkt att spela utan klister så med dagens kunskaper i materialteknik så borde det vara möjligt att få fram en acceptabel boll.

  2. Tycker inte detta är en bra idé, klister är för mig en av dom stora tjusningarna med handbollen och något man längtar efter som ung handbollslirare.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here