Jonssons nya äventyr i Aten: ”Finns inga minussidor”

Philip Jonsson, HK Aranäs. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Han hade bestämt sig för att sluta med handbollen. Men istället för att bli handbollspensionär blir Philip Jonsson heltidsproffs i AEK Aten.
– Det finns inga minussidor med det här, säger Philip Jonsson till Handbollskanalen.

Han har varit en av Handbollsligans främsta spelare de senaste åren och framförallt varit synonym med HK Aranäs. Men förra säsongen blev Philip Jonssons sista i Kungsbacka, detta trots att laget nådde sin största framgång hittills med en åttondeplats i serien.

28-åringen hade nämligen bestämt sig för att sluta med handbollen. Nu har det gått några månader och det som skulle blivit full fokus på den civila karriären innebär istället en flytt till ett annat land och spel i grekiska toppklubben AEK Aten.

– Jag undrar också lite hur det gick till, säger Philip Jonsson och skrattar.

– Men jag kände i början av förra säsongen att jag hade gjort mitt i Aranäs och i Handbollsligan. Det tog väldigt mycket tid, kraft och energi att kombinera det med jobb. Jag tänkte att jag skulle ta sommaren och sen komma in i ett vanligt ekorrhjul.

Något ekorrhjul hann det aldrig bli. Allting förändrades när en agent hörde av sig till 28-åringen för några veckor sedan.

– Det kom ett litet oväntat meddelande där från den här agenten som jag haft lite kontakt med tidigare och då fick jag höra att där fanns en efterfrågan från Aten. På den vägen är det och det var tillräckligt intressant för att tacka ja.

Vad är det som lockar med AEK och med Aten?

– Det är en möjlighet att spela handboll utan att behöva jobba vid sidan av. Stämningen på matcherna verkar bra och jag haft goda samtal med personer från deras organisation.

– Att dessutom få bo i en så stor stad som Aten och i ett annat klimat än i Sverige ska bli spännande. Det finns inga minussidor med det här.

Flyttlasset till den grekiska huvudstaden går redan på söndag. På frågan vad han hoppas få ut av flytten till AEK Aten svarar mittnian, som kommer att spela just mittnia och inte högernia i Grekland, så här:

– Jag hoppas att det blir en väldigt go upplevelse och det ska bli kul att få prova på att träna på ett lite annorlunda sätt. Att få lära känna grekisk och europeisk handboll. Förhoppningsvis får jag spela några minuter och bidra med mål och assist.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av AEK (@aek_athleticclub)