Jallouz slutade – nu comeback i moderklubben

I juni bekräftade Wael Jallouz sitt karriärslut. Nu kan han dock inte hålla sig borta från en perfekt inlimmad boll i näven utan gör comeback i AS Hammamet.

Wael Jallouz karriär är något speciell. Han kom fram ur AS Hammamet i tunisiska ligan och tog 2011 en plats i U21-landslagets trupp till U21-VM i Grekland. I turneringen höll han dock låg profil bakom stjärnor som Boughanmi, Chouiref och Bannour med bara 2 mål under hela mästerskapet.

Ett år senare, under Super Globe 2012, var han utlånad till Mudhar från Saudiarabien. På fem matcher gjorde han 26 mål varav 8 på THW Kiel. Det fick tyskarna att höja ögonbrynen så högt att de beslutade sig för att värva bombaren på V9.

Efter en inte superlyckad säsong i Tyskland lämnade han Kiel och kanske tänkte många då att det blir ett steg nedåt för att anpassa karriären? Nej då, nästa klubbadress: FC Barcelona.

Det blev väl ömsom vin, ömsom vatten i Barca. Skadeproblem och motivationsutmaningar har stört Jallouz karriär. Under de senaste säsongerna har han varit på lån till Füchse Berlin och Chartres i försök att återstarta karriären utan att lyckas.

Så i juni kom det inte helt oväntade beskedet att 29-åringen skulle lägga ner sin karriär. Ett beslut som höll fram till nu.

Enligt Tunisie Numerique gör han nämligen comeback i moderklubben AS Hammamet. Ett 1-årskontrakt ska vara signerat och ligaspelet inleds den 14 november.