IHF pressat – vägrar att kommentera avhoppen

Dr. Hassan Moustafa. Foto: Bildbyrån

Den senaste veckan har Ramon Gallego, Tono Huelin, Javier Moure Fernandez och Francois Garcia samtliga hoppat av sina uppdrag inom IHF som en direkt protest till IHF-presidenten Hassan Moustafa och hans metoder. Handbollskanalen har jagat IHF för att få en kommentar, men de vägrar att ställa upp.

IHF-presidenten Hassan Moustafa la sig i Ramon Gallegos jobb när det handlade om utnämning av domare och det var droppen för spanjoren som sa upp sig i protest. Efter det följde Gallegos kollegor Tono Huelin, Javier Moure Fernandez och Francois Garcia.

Handbollskanalen har haft kontakt med Gallego, Huelin och Fernandez, som samtliga målar upp en bild av ett hemskt styre från IHF-presidenten.

Vi på Handbollskanalen har naturligtvis jagat IHF för att Hassan Moustafa ska få en chans att kommentera de otroliga uppgifter som den tidigare IHF-anknutna kvartetten kommit med, men inte fått något svar. Förrän nu.

Men ett pressat IHF väljer att inte kommentera uppgifterna utan hänvisar istället till deras hemsida och uttalandet där.

”As for the articles and questions you sent, the IHF would not like to comment on this issue further after the statement that was published,” skriver IHF:s mediaavdelning i ett mail till Handbollskanalen.

Läs mer: Ramon Gallego svarar IHF
Läs mer: IHF-avhopparen Huelin: ”Jag vet ingen som är lycklig”
Läs mer: IHF-avhoppare nr 3: ”Handball is at real risk”