IHF presenterar lagen som gör upp i Super Globe

Daniel Pettersson i Magdeburg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN.

I oktober avgörs Super Globe i saudiarabiska Dammam. Turneringen avgörs mellan vinnarna i de olika kontinentala cuperna (plus några sedvanliga wildcards) och i år kommer tolv lag att medverka. 

I dag presenterade Internationella Handbollsförbundet (IHF) klubbarna som kommer att spela Super Globe. Daniel Petterssons SC Magdeburg är regerande mästare och kommer att vara med när turneringen drar i gång i Saudiarabien i oktober. Övriga europeiska lag är Barcelona, Lomza Vive Kielce och SL Benfica.

I årets turnering utökas antalet lag från tio till tolv. Elva av dem är klara medan den sista platsen går till vinnaren av de Arabiska Mästerskapen (Arab Handball Championship of Champions), som avgörs i mitten av september.

De saudiska klubbarna Mudhar och Khaleej medverkar som värdar och Al Ahly i egenskap av afrikanska klubbmästare. Brasilianska HC Taubaté är klara från Syd- och Centralamerika och från Nordamerika och Karibien kommer mexikanska Club Ministros (vilka är med för första gången). De Asiatiska Mästerskapen vanns av Al-Kuwait medan australiska Sydney Uni är med för 10:e gången i rad.

Super Globe kommer att spelas i saudiarabiska Dammam 18-23 okrober.

Länk: HISTORIC 12-TEAM LINE-UP ANNOUNCED FOR 2022 IHF MEN’S SUPER GLOBE