Från Flensburg till Egypten

Egypten fick två guld med sig hem till Kairo.

Den egyptiske storstjärnan Ahmed El-Ahmar återvänder hem till Kairo.

Han har varit med ett tag nu, den 31-årige Ahmed El-Ahmar. Men visst fick han ett litet genombrott för den svenska handbollspubliken i vintras under Handbolls-VM? El-Ahmar skojade friskt med det svenska försvaret och hans snabba stegisättning från H9 var ostoppbar.

Efter succén i VM lånades han ut från sin klubb Al-Jaish i Qatar till SG Flensburg-Handewitt i Bundesliga. Han gjorde en fin vårsäsong och vann bland annat den tyska cupen DHB Pokal. Nu står det dock klart att han lämnar både Tyskland samt Qatar och istället flyttar hem till Egypten.

Hans nya klubb blir Al-Zamalek. Eller snarare nygamla, det var hos denna klubb han slog igenom och till exempel vann Afrikanska Champions League 2011. Det är en gigant i Egypten med 15 ligatitlar men har haft det tuffare på slutet och inte vunnit sedan 2010.

Enligt Handball Planet så har El-Ahmar uttryck i lokal Kairo-media att anledningen till att han flyttar hem dels är just ambitionen att återigen göra Zamalek till en storklubb, dels den duktiga coachen Salah Ayman och dels närheten till sin familj.