Europeiska lag i framkant i Super Globe

Andreas Nilsson Foto: Viktor Ljungström, Viktorljungstrom.se

Just nu pågår IHF Super Globe i Qatar, en turnering för världens bästa manliga klubblag. Att IHF, International Handball Federation, valde att turneringen skulle spelas i Qatar motiveras med att landet visade god entusiasm och organisationsförmåga under VM för män i januari.

Åtta lag från olika länder deltar i turneringen som pågår mellan 7-10 september. Turneringen ger lagen en bra chans att se vad de står inför den kommande säsongen. De tre europeiska lagen, Füchse Berlin, FC Barcelona och MKB-MVM Veszprém KC besegrade alla sina motståndare i kvartsfinalerna men inte helt utan motstånd. Füchse Berlin och MKB-MVM Veszprém KC besegrade sina motståndare, Club Africain och Taubate, med endast 3 bollar medan FC Barcelona vann med 4 bollar över AL Ahli Sports Club.

Största överraskningen stod Sydney för när de i kvartsfinalen slog värdnationens klubblag Al- Sadd med 21 bollar mot 20. Den australiska universitetslaget tränas av tyska Philipp Enders och många av spelarna i laget är europeiska studenter.

Semifinaler:
Füchse Berlin vs FC Barcelona
MVM Veszprem vs Sydney

Deltagande lag:
MKB-MVM Veszprém (Ungern)
Füchse Berlin (Tyskland)
FC Barcelona (Spanien)
Al-Sadd (Qatar)
Esporte Clube Taubaté (Brasilien)
Club Africain (Tunisien)
Sydney university HC (Australien)
AL Ahli Sports Club (Förenade Arabemiraten)

27-årig tjej med rötterna i Smålands Jerusalem som numera bor i staden där alla heter Glenn. Utbildad idrottsvetare som arbetar med friskvård och som titulerat sig som handbollsspelare i 14 år. Tror på att träning är botmedel mot mycket men även att choklad kan vara det. Vill leva utan att ångra någonting och skriver därför relativt utelämnande krönikor om mig själv om saker som ligger nära hjärtat.