Dragan Adžić lämnar Budućnost efter nästan 11 år – Popovic tar över

ZRK Buducnost tränare Dragan Adzic. Foto: Daniel Stiller, Bildbyrån.

Sedan januari 2010 har Dragan Adžić varit huvudtränare i det Montenegros främsta damklubb ŽRK Budućnost. Efter nästan elva år som tränare ska Dragan nu ha avgått, meddelar hemsidan SportKlub

Sedan Dragan tog över som tränare för laget har de hunnit med två segrar i Champions League, 2012 och 2015. Utöver det har de spelat final i Champions League ytterligare en gång, 2014, och var ett av lagen i semifinal både 2016 och 2017. Under sina knappt elva år i klubben har det alltså resulterat i topplaceringar i Champions League fem gånger – något som SportKanal beskriver som ”den mest framgångsrika coachingtiden i klubbens historia”.

Efter en betydligt tuffare säsong än vanligt för Budućnost, till följd av såväl coronasmitta som skador, ska Dragan Adžić nu alltså ha valt att lämna sin position som huvudtränare, skriver SportKlub. Enligt hemsidan är det Bojana Popovic som kommer att ta över som huvudtränare för klubben – Popovic som själv varit en av världens bästa kvinnliga handbollsspelare och som har en lång historia i ŽRK Budućnost.

Vad som väntar för Dragan Adžić verkar inte vara helt klart, enligt SportKlub, men då det mest troligt kommer att finnas både klubbar och landslag från hela handbollsvärlden som jagar efter honom lär det inte ta särskilt lång tid innan han har ett nytt uppdrag att ta sin an.

Länk: Dragan Adžić podneo ostavku, menja ga Bojana Popović