3 saker vi lärde oss under veckan: ”Handbollsligan Live, getingbo i Bundesliga & Schjötts succé”

Irma Schjött. Foto (arkiv): Maxim Thore / BILDBYRÅN

Handbollsligan Live har fått utstå stor kritik under första veckan, alla slår alla i Bundesliga och Irma Schjött knäckte Vipers. Det är 3 saker vi lärde oss under veckan som gick – Handbollskanalens nya koncept. 

Handbollsligan Live har mycket att jobba med

Kritiken fanns ju i och för sig där långt innan den här veckan, men den har knappast tappat fart under premiärveckan i Handbollsligan dam, snarare tvärtom. Först var upptaktsträffen försenad och efter det följde en premiärsändning mellan HK Aranäs och IK Sävehof där bilden ofta laggade eller stannade helt – och det var för oss som ens kunde se matchen. Flera andra hade svårt att ens få igång matchen, trots att de betalat dyra pengar för ett abonnemang.

Problemen fortsatte under veckan och Handbollskanalens inkorg har bombarderats med mejl från upprörda abonnenter som inte tycker att de fått vad de betalat för. Det är bara att konstatera att produkten kan, och behöver, bli mycket bättre.

Toppen i Bundesliga blir ett getingbo även i år

Eric Johansson. Foto (arkiv): Marcel von Fehrn/Imago/Bildbyrån.

SC Magdeburg besegrade SG Flensburg-Handewitt. Füchse Berlin besegrade Magdeburg. Flensburg besegrade THW Kiel. Så har det sett under under inledningen av världens bästa handbollsliga och det känns otroligt kittlande inför fortsättningen. Förra säsongen var det precis de här lagen som gjorde upp om ligatiteln och då känns egentligen inget av lagen försvagade inför den här säsongen. Dessutom lär Rhein-Neckar Löwen kunna hota på allvar i år. Vågar vi hoppas på att allt avgörs i sista omgången?

Irma Schjött kan dominera på den högsta nivån

Irma Schjött, här i H65 Höör. Foto (arkiv): Maxim Thore / BILDBYRÅN.

Vipers Kristiansand har vunnit Champions League två säsonger i rad och i premiären av årets upplaga ställdes de mot Ikast Håndbold. Irma Schjött, som ofta satt på bänken i H65 Höör för några år sedan, värvades inför årets säsong till Ikast från Thüringer då Filippa Idéhn blev gravid. Schjötts utveckling i Bundesliga har uppenbarligen varit fin – nu räddade 24-åringen 17 (!) skott mot Vipers (45 i räddningsprocent) och Ikast stod för en riktig skalp direkt. Fortsätter Schjött så här lär Tomas Axnér inte kunna hålla henne utanför landslaget särskilt länge.