Carlén blir handbollsexpert på TV4

Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Den förre landslagsmannen och Bundesligaspelaren Oscar Carlén är klar som handbollsexpert i TV4.

Det är dags för comeback i handbollsvärlden för familjen Carlén. Igår rapporterade Handbollskanalen om Per Carlén som numera är förbundskapten för Israels herrlandslag. Idag kommer nyheten att sonen Oscar Carlén blir handbollsexpert hos TV4.

TV4 har släppt ett pressmeddelande enligt följande:

TV4-Gruppen fortsätter att vara hemvisten för alla handbollsälskare. TV4 Play Premium storsatsar och visar samtliga matcher från herrarnas elitserie inklusive SM-slutspelet. Dessutom visas det även handboll i TV, 65 matcher från både herrarnas och damernas elitserie samt SM-slutspelet sänds i TV4 Sport under säsongen. SM-finalen den 22 maj kommer att visas i TV4.

TV4 mönstrar ett starkt lag sedan tidigare med experterna  Tomas Axnér och Ulf Nyström, den senare som även är förbundskapten för U18-landslaget samt analytiker för det svenska A-landslaget.

Nu har TV4 förstärkt sin trupp ytterligare och gjort klart med den förre landslagsmannen, Oscar Carlén. Tillsammans med Tomas Axnér och Ulf Nyström kommer Oscar Carlén att dela på uppdraget under säsongen och kommentera både elitseriematcher och landskamper.

Oscar Carlén har en lysande handbollskarriär bakom sig. Dessvärre satte skador satte stopp för fortsatt spel när Oscar var blott 22 år gammal. På 78 landskamper med det svenska A-landslaget har Carlén svarat för 214 mål.

20 år gammal lämnade Carlén elitserien och sitt Ystad och tog steget över till Bundesliga där han trots sin ringa ålder gjorde stor succé i Flensburg/Handewitt och Hamburg.

-Jag ser fram emot att få följa, kommentera och ge min syn på elitserien och svensk handboll. Dessutom ska det bli riktigt kul att  få jobba med TV4:s sändningar från landslagets matcher. Jag känner ju fortfarande många av spelarna i landslaget inklusive de båda förbundskaptenerna. I mitt handbollshjärta känner jag att det ska bli underbart roligt att få komma tillbaka till idrottshallarna och arenorna igen. Fast nu i en ny spännande roll, säger Oscar Carlén, expertkommentator på TV4.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here