Argentinas legendar lägger av: ”Om inte OS spelas i år”

170117 Argentinas Gonzalo Carou, målvakt Matias Schulz, Federico Fernandez och Federico Pizarro inför handbollsmatchen i VM mellan Qatar och Argentina den 17 januari 2017 i Paris. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Den argentinska målvaktslegendaren Matias Schulz avslutar karriären. 38-åringen meddelade att han lägger skorna på hyllan, med undantag för om OS 2020 skulle spelas 2020.

Bara timmar innan beskedet om att OS 2020 i Tokyo kommer att skjutas upp till 2021 annonserade Matias Schulz att han avslutar sin långa karriär. Den enda brasklappen han la in i meddelandet var att han skulle fortsätta om ”OS 2020 spelas i år”. Vilket det alltså inte gör, vilket alltså med största sannolikhet betyder Adios för Schulzt.

”El Aleman”, eller ”Tysken”, som han kallas i Argentina är en del av inredningen inom argentinsk handboll. 38-åringen har spelat med landslaget i 19 år, gjort 226 landskamper och deltagit 8 VM och 2 OS. Det blir inte ett tredje.

Via sin Facebooksida meddelande målvaktslegendaren att det här blir hans sista säsong men att han kommer att fortsätta på ledarsidan i sin schweiziska klubb Pfadi Winterthur.

Den rödlätta argentinaren har tidigare representerat tyska Dessau-Roßlauer HV, Helvetia Anaitasuna, Antequera, Pines Badajoz, Helvetia igen och Granollers i Spanien. Han hann även med en sväng i Nantes mellan 2014-2016 innan karriärens sista stopp i Pfadi Winterthur.