Ambros Martin förlänger med ryska damlandslaget

Ambros Martín. Photo: Fredrik Varfjell, Bildbyrån.

Den tidigare spanska handbollsspelaren Ambros Martin har varit landslagstränare för de ryska damerna sedan lite över ett år tillbaka. Tanken var från början att han skulle lämna uppdraget i och med den nya säsongen, men nu har han alltså skrivit på för ytterligare ett år som landslagstränare – vilket betyder att han blir kvar över ett eventuellt OS i Tokyo 2021. 

Ambros Martin är den första icke-ryska tränaren i ett ryskt landslag någonsin, och sedan i våras har han avslutat sitt uppdrag som tränare för det ryska ligalaget Rostov-Don för att kunna lägga allt sitt fokus på landslaget. Enligt hemsidan Insidethegames är anledningen att Martin ska och vill stanna kvar tills efter ett eventuellt OS i Tokyo 2021.

Under de senaste olympiska spelen 2016 ledde den tidigare landslagstränaren Yevgeni Trefilov landslage till deras första OS-guld, och Martin har mest troligt samma mål i sikte. Under VM i Japan 2019 lyckades han leda laget till en bronsmedalj efter att det vann över Norge i bronsmatchen.

Länk: Russian women’s handball coach extends contract through to after Tokyo 2020