Al Ahly vann cupen – nu anmäls de av ligavinnarna Zamalek

Det går hett till även utanför planen mellan egyptiska storrivalerna Al Ahly och Zamalek. Efter att Al Ahly vunnit cupfinalen lagen emellan i lördags har nu Zamalek anmält klubben för att ha använt sig av en covid-19-positiv spelare, det skriver egyptiska Kingfut.

De två största rivalerna inom egyptisk sport, och så även inom handbollen, är Al Ahly och Zamalek från Kairo. Al Ahly har vunnit den egyptiska handbollsligan 18 gånger medan Zamalek har vunnit den 17 gånger – inkluderat årets triumf där man symboliskt omvänt nog slog Al Ahly i sista matchen med just 18-17.

I lördags skulle Zamalek gå för den ärofyllda dubbeln när de båda lagen möttes i en derbyfinal av egyptiska cupen. Men där var Al Ahly starkare och vann matchen med 26-23 (15-11). Det var fredliga scener mellan lagen efter slutsignalen, fram tills nu.

Under matchen spelade Ibrahim El-Masry som mittsexa för Al Ahly. Två dagar senare ska 32-åringen ha testat positivt för corona. Men Zamaleks representant Hamada Abdelbary menar att mittsexan testat positivt redan tidigare under spel med landslaget men att det inte har kommit fram, samtidigt som han säger att klubben har bevis på detta, enligt Kingfut.com.

– Det finns bevis för att El-Masry ådrog sig coronaviruset på måndagen i testrundan för det egyptiska landslaget, säger Hamada Abdelbary enligt Kingfut.

Videokällor: OnTime Sports