3-2-1 inför handbollsveckan: ”Seriestart, rykten & live”

Amo och tränaren Andreas Stockenberg. Foto: Mats Javerud / BILDBYRÅN.

Äntligen är Handbollsligan herr tillbaka, rykteskarusellen är igång och Handbollsligan live är ständigt aktuellt (kanske av fel anledningar). Här är 3-2-1 inför handbollsveckan. 

Varje vecka under handbollssäsongen är fullproppad med nyheter, heta matcher och inte sällan skandaler. Men vilka 3 punkter är bra att hålla koll på under den här veckan?

3: Får Handbollsligan live ordning på grejerna?

Första tiden har varit ett stort misslyckande och överallt är det upprörda abonnenter som tycker att SEH och Infront håller på att förstöra intresset för svensk handboll. Det är så klart helt för tidigt att säga det redan, men om första veckan ger en fingervisning på hur det kommer fungera – då ser det inte bra ut.

Nu har SEH och Infront haft en vecka på sig att förbättra produkten (det har redan kommit uppdatering på appen) och frågan är nu om det kommer att bli bättre. Det lär krävas för att inte ”alla” abonnenter ska hoppa av innan säsongen knappt har börjat.

2: Redan rykten om övergångar till höger och vänster

Det är målvaktskris i THW Kiel. Niklas Landin lämnade inför säsongen och Gonzalo Perez de Vargas förstärker inte förrän nästa säsong. Den tilltänkta ersättaren till Landin, Vincent Gérard, är skadad och spelar inte på ett tag. Tomas Mrkva har inlett säsongen fint mellan stolparna men där bakom är det tunt. Därför har det redan nu börjat ryktas om ersättare och då framförallt Samir Bellahcene från Dunkerque.

Men även Dani Baijens till PSG är ett rykte som tagit fart de senaste dagarna. Och på hemmaplan får vi se vad som händer när lag blir skadedrabbade. Rykteskarusellen stannar aldrig inom handbollens värld. Vad mer händer i veckan? Blir det några storklubbar som signerar nya spelare?

1: Handbollsligan herr är här!

I slutet av maj säkrade IFK Kristianstad SM-guldet efter seger mot IK Sävehof i den femte och avgörande finalen. Sedan dess har det gått drygt tre och en halv månad utan matcher i vår fina inhemska herrliga. Men nu är det dags igen! Och det kunde inte ha börjat med en hetare match då antagonisterna från Allsvenskan, HF Karlskrona och Amo HK, möts i ett utsålt Brinova Arena.

Efter det fortsätter det med lördagsmatch mellan IF Hallby och IFK Kristianstad och HK Aranäs mot Eskilstuna Guif på söndag. Mumma!