Vinnare i Älska handboll: Redbergslids IK P16

Redbergslids IK P16. Foto: Christoffer Borg Mattisson / Handbollskanalen.se

Handbollskanalen presenterar vinnarna i den populära tävlingen Älska handboll och vi fortsätter med Filip Olausson, tränare i Redbergslids IK P16.

Älska handboll är Handbollskanalens USM-tävling där det gäller att vara förebilder inom idrottens värld genom hur man som spelare uppträder i anda av fair play och alltid med en stor portion spelglädje med tekniska nummer som knorrar, flippar, finter och fina räddningar. Alla de där fina sakerna med handbollen.

Redbergslids IK vann tävlingen i P16-klassen och vi har pratat med tränaren Filip Olausson.

Varför tror ni att ert lag vann Älska handboll?

– Vi har många individer som lever för handbollen, de har flyttat till Göteborg och söker sig till oss i Redbergslid. De vill utstråla att handboll är kul och det tycker jag att de lyckas med.

Hur visar ni på och utanför planen att ni älskar handboll?

– Vi visar glädje och ger energi till varandra både på och utanför plan, det är den viktigaste delen. Utan glädje är det svårt att ta sig någonstans.

Vilka är era favoritvarianter/spel som ni plockar fram när ni vill underhålla lite extra och hur går det till?

– Vi har kanske inte någon speciell variant så utan vi försöker att jobba väldigt mycket individuellt och det som spelarna gör på plan är ofta sådant som de kommer överens om själva och testar sig fram. Det bidrar till att det är kul att lyckas med nått som de själva har kommit fram till.

Säsongen börjar lida mot sitt slut – hur laddar ni för kommande säsong?

– Nu är det vila i två veckor och så kör vi gång igen den 20 maj. Efter det ska vi fortsätta på det vi har påbörjat. Vi kommer att gå upp i träningsdos ytterligare och försöka hjälpa spelare att spela juniorspel och seniorspel för första gången. Och så kommer vi att ha ett nytt USM att se fram emot.

Hur ser ni till att alla fortsätter spela handboll, även om laget splittras upp?

– Eftersom vi är en elitförening och vill bedriva elitverksamhet är det en förutsättning att man verkligen vill spela. Det är inte så att vi jagar spelarna utan de ska verkligen vilja spela.

Ni har ju vunnit tre bollar från Kempa samt 1000 kronor till lagkassan. Hur kommer ni att använda de pengarna?

– Det kommer nog att bli någon intern tävling och så kommer vi att köpa några priser för pengarna att använda till tävlingen. Det är populärt med allt som har med att vinna att göra.