Vinnare i Älska handboll: LUGI P18

LUGI P18. Foto: Christoffer Borg Mattisson / Handbollskanalen.se

Handbollskanalen presenterar vinnarna i den populära tävlingen Älska handboll och vi fortsätter med Jörgen Friberg, tränare i LUGI P18.

Älska handboll är Handbollskanalens USM-tävling där det gäller att vara förebilder inom idrottens värld genom hur man som spelare uppträder i anda av fair play och alltid med en stor portion spelglädje med tekniska nummer som knorrar, flippar, finter och fina räddningar. Alla de där fina sakerna med handbollen.

LUGI vann tävlingen i P18-klassen och vi har pratat med tränaren Jörgen Friberg.

Varför tror ni att ert lag vann Älska handboll?

– Vi hoppas på att det är för att hela laget visar glädje både vid mål och räddningar. Utespelarna har även en förmåga att ta på sig mål och avlasta målvakten från att ha gjort en dålig insats vilket gör att målvakten aldrig går ner i en svacka. Positivitet är alltid närvarande, timeout, halvlek och när vi har en förlust så försöker vi se vad vi kan lära oss av den.

Hur visar ni på och utanför planen att ni älskar handboll?

– Killarna har visat med årets USM-spel att utanför planen så är det hårt arbete som krävs. Laget tränar med boll fyra gånger i veckan, lägg sedan till ett par gympass i veckan. Sen är det en eller två matcher på helgen också. På planen ser ni ett lag som aldrig ger upp, hur illa det än är så är det peppning och offervilja som dominerar. Titta gärna på lagets Instagram så kan ni se en oerhörd daglig glädje på träningar och matcher.

Vilka är era favoritvarianter/spel som ni plockar fram när ni vill underhålla lite extra och hur går det till?

– Det lilla extra är de sakerna som laget hittar på själv innan eller efter en träning. Det är laget helt och hållet som styr när det händer. En variant som använts några gånger under säsongen är japanen som ni säkert såg i en av matcherna under senaste USM.

Säsongen börjar lida mot sitt slut – hur laddar ni för kommande säsong?

– Vi börjar försäsongen nu efter att laget haft tre veckors vila från handbollen. Juni blir med två bollpass i veckan + styrketräning och kondition. Juli blir vila med egen träning men vi spelar Partille Cup och Åhus beach. I augusti drar vi igång som vanligt.

Hur ser ni till att alla fortsätter spela handboll, även om laget splittras upp?

– LUGI är en förening med bredd så det ligger i klubbens filosofi att peppa alla spelare till att fortsätta. Det finns olika varianter efter en dialog med spelaren. För oss är det inget problem då vi kommer att leverera en del spelare till A-laget, vilket ger de andra energi att fortsätta då de ser att Tomas Axner plockar underifrån.

Ni har ju vunnit 3 bollar från Kempa samt 1000kr till lagkassan. Hur kommer ni att använda de pengarna?

– Bollarna kommer att lottas ut och pengarna går in i lagkassan.