Vinnare i Älska handboll: LUGI F18

LUGI F18. Foto: Christoffer Borg Mattisson / Handbollskanalen.se

Handbollskanalen presenterar vinnarna i den populära tävlingen Älska handboll och vi fortsätter med Ola Kristiansson, tränare i LUGI F18.

Älska handboll är Handbollskanalens USM-tävling där det gäller att vara förebilder inom idrottens värld genom hur man som spelare uppträder i anda av fair play och alltid med en stor portion spelglädje med tekniska nummer som knorrar, flippar, finter och fina räddningar. Alla de där fina sakerna med handbollen.

LUGI vann tävlingen i F18-klassen och vi har pratat med tränaren Ola Kristiansson.

Varför tror ni att ert lag vann Älska handboll?

– Jag tror att många gillar att det i det här laget är samma tjejer som när de var små. Vi har inte haft det största eller tyngsta laget utan vi spelar vårt 3-2-1-försvar och kämpar i alla lägen oavsett vad det är för match. Spelarna gör ingen skillnad på om det är träningsmatch utan försöker bjuda på underhållning. Och så är det trevliga, sociala och glada tjejer som försöker visa glädje på planen. Det är goda vinnare och goda förlorare helt enkelt.

Hur visar ni på och utanför planen att ni älskar handboll?

– Vi visar det genom att vi oftast går långt i turneringar. Vi vinner inte alla cuper men vi är alltid där långt framme och vi förlorar aldrig stort. Tjejerna tycker att det är fantastiskt kul att spela matcher och ställer upp i alla lägen. Träningsnärvaron är otroligt hög och utanför plan tränar tjejerna själva på gymmet och de sköter sin löpning. Vi har inte många som är med i ungdomslandslag men det visar bara att man kan komma långt utan att vara med där.

Vilka är era favoritvarianter/spel som ni plockar fram när ni vill underhålla lite extra och hur går det till?

– Jag vet inte om vi har någon särskild variant utan vi har spelat samma spel sedan de var små och det bygger på rullespel, det vet alla. Vi har en diagonalövergång från höger där vi försöker sätta vänsternian i skottläge. Får vänsternian inte skottläge kan hon droppa in till linjen eller släppa till mittnian som kommer över på högernio och får ett läge mellan ett och två eller chans till kantutspel.

Säsongen börjar lida mot sitt slut – hur laddar ni för kommande säsong?

– Jag kommer inte vara kvar utan det blir Dejan som tar över damer U. Nu kommer det att bli 01:orna som driver det här eftersom många av våra 00:or går vidare till andra klubbar.

Hur ser ni till att alla fortsätter spela handboll, även om laget splittras upp?

– Jag hoppas verkligen att samtliga fortsätter att spela handboll, jag vill inte att de ska sluta. Min förhoppning är att de ska spela i LUGI, men det är tuff konkurrens och då kan man fortsätta spela någon annanstans också. Det är kul att spela handboll, strunta i vilken serie det är i och fortsätt spela. Det är kul att vinna matcher oavsett var du spelar och det är kul att gå upp en serie oavsett.

Ni har ju vunnit tre bollar från Kempa samt 1000 kronor till lagkassan. Hur kommer ni att använda de pengarna?

– Pengarna kommer att gå till damer U så att de kan fortsätta att åka iväg på cuper. Jag tycker att det ska gynna de som tillhör damer U och så får de ge vidare nästa år igen.