Vinnare i Älska handboll: Kärra HF F16

KäŠrra HF F16. Foto: Christoffer Borg Mattisson / Handbollskanalen.se

Handbollskanalen presenterar vinnarna i den populära tävlingen Älska handboll och vi börjar med Alexander Kos, tränare i Kärra HF F16.

Älska handboll är Handbollskanalens USM-tävling där det gäller att vara förebilder inom idrottens värld genom hur man som spelare uppträder i anda av fair play och alltid med en stor portion spelglädje med tekniska nummer som knorrar, flippar, finter och fina räddningar. Alla de där fina sakerna med handbollen.

Kärra HF vann tävlingen i F16-klassen och vi har pratat med tränaren Alexander Kos.

Varför tror ni att ert lag vann Älska handboll?

– Jag tror att vi spelar en ganska attraktiv handboll som är fartfylld och med många tekniskt svåra nummer. Vi försöker att bjuda på oss själva. Vi sprider glädje och försöker att förmedla det till alla som ser våra matcher. Dessutom håller vi på ganska mycket med sociala medier och därför känns det som att det är ett ganska stort intresse runt oss.

Hur visar ni på och utanför planen att ni älskar handboll?

– Vi visar det genom att vi går in helhjärtat i allt vi gör. Vi tränar mycket och utan glädjen vi visar på träning och match hade vi aldrig nått framgångarna vi har gjort. Vi vill verkligen åstadkomma något och är väldigt målmedvetna.

Vilka är era favoritvarianter/spel som ni plockar fram när ni vill underhålla lite extra och hur går det till?

– Vi har en tjeckrörelse som avslutas med en japan, den bjöd vi på några gånger under helgen.

Säsongen börjar lida mot sitt slut – hur laddar ni för kommande säsong?

– Vi hade avslutning med föreningen igår och på lördag ska vi ha en avslutning med laget där vi firar vårt USM-guld. Efter det blir det att starta upp med både nygamla och nya tränare och skapa en ny konstellation i F16 och F19.

Hur ser ni till att alla fortsätter spela handboll, även om laget splittras upp?

– Först och främst är vår förening öppen för alla – vi försöker ge förutsättningar både för de som satsar mot elit och de som är där av sociala skäl. Det finns olika vägar att gå i vår förening. Vi fokuserar även på saker utanför handbollen för att få till den där goa lagkänslan.

Ni har ju vunnit tre bollar från Kempa samt 1000 kronor till lagkassan. Hur kommer ni att använda de pengarna?

– Pengarna kommer vi att använda till att köpa intressant träningsmaterial.